ניקוי גיטרה: טיפים בסיסיים

איך לתחזק גיטרה לאורך זמן

קניתם גיטרה והתחלתם ללמוד לנגן? מעולה! עכשיו הגיע הזמן לדעת גם כיצד לטפל בגיטרה כדי שלא תתבלה עם הזמן ותאבד מהאיכות שלה. במדריך הבא ריכזתי 3 טיפים מרכזיים שלכל גיטרסיט וגיטריסטית כדאי להכיר, והם יעזרו לכם לשמור על הגיטרה מפני מפגעי הזמן ועייפות החומר. כבר ארגיע אתכם ואומר שמדובר בתחזוקה של פעם בכמה חודשים, את השעות היומיות שלכם עם הגיטרה עדיף שתשקיעו בנגינה : )

שמרו את הגיטרה באזור נעים ומוצל

כן זה עשוי להישמע כמו המלצה על תווית של תרופה, אבל יש בזה לא מעט היגיון. הגיטרה כמו כל חפץ אחר העשוי מעץ מושפעת מחום וקור וגם הלחות שיש לנו ממנה לא מעט בישראל יכולה לכרסם ולהזיק לעץ. זה לא אומר שעכשיו אתם צריכים לשמור את הגיטרה בבית כמובן אבל בהחלט מומלץ לספק לה סביבה יציבה כמו פינה מסוימת בבית שבה אין רגעים שטופי שמש ולאחר מכן רגעים מוצלים וקרירים.

שינוי החום-קור עלולים גורמים לעץ להתרחב ולהתכווץ ולטווח הרחוק יכולים לעקם מעט את צוואר הגיטרה ולגרום לה לאבד מהכיוון שלה. לא מדובר במשהו נראה לעין מבחינה אסתטית אבל הדבר יכול לגרום לכך שכמעט תמיד הגיטרה תזייף במעט. ואגב, זה יכול לקרות לכל גיטרה – כזו שעולה כמה מאות שקלים וכזו שעולה כמה עשרות אלפי שקלים.

הקפידו לנקות את צוואר הגיטרה

גם אם ממש נתאמץ, רוב הסיכויים שמפעם לפעם ננגן על הגיטרה כשהידיים שלנו מעט מלוכלכות. השומניות של כף היד, הזיעה ולכלוכים נוספים שצברנו במהלך היום נשארים על צוואר הגיטרה והופכים אותו לשומני במיוחד. הלכלכוך הרב גם אם הוא לא נראה לעין עלול להקשות עלינו במעבר בין המיתרים וגם להזיק למיתרים ולגרום להם להחליד כאשר מדובר במיתרי מתכת של גיטרות אקוסטיות וחשמליות.

מתי כדאי לנקות את צוואר הגיטרה? נקרע לכם מיתר ואתם רוצים להחליף את כל הסט? מעולה! אולי קצת מעצבן אבל עדיין מעולה! אחרי שתסירו את כל המיתרים עברו על צוואר הגיטרה עם מטלית עדינה ושפשפו את הצוואר בין כל סריג. אם אתם ממש רוצים להשקיע ניתן למצוא בחנויות נגינה שמנים מיוחדים שיסירו את השומנים שהצטברו וישאירו שכבת הגנה לזמן מסוים.

נקו מפעם לפעם את המיתרים

לא מדובר עכשיו בניקוי קפדני שאפילו אני לא אדע איך לגשת לעבודה בצורה נכונה, אלא במעבר של פעם בשבוע או שבועיים על המיתרים עם מטלית (לא לחה!). הדבר יסייע בשמירה על המיתרים מפני תהליך החמצון הטבעי שפוגע בהם וגם בשמירה על סריגי הגיטרה שמטבע הדברים חשופים לאותם המפגעים.

טיפ קטן: אם אתם מרגישים שבזמן האחרון אתם צריכים לכוון את המיתרים שוב ושוב ושוב.. ככל הנראה שהמיתרים כבר עשו את שלהם ומומלץ להחליף אותם.

לסיכום

אם התחלתם ללמוד לנגן בגיטרה, מומלץ גם שתלמדו איך לתחזק אותה לאורך זמן כדי לשמר את האיכות ולהימנע מפגיעות שונות שיכולות לעלות לא מעט כסף. את התחזוקה תוכלו לעשות פעם בכמה חודשים אם מדובר בניקוי של צוואר הגיטרה או הסריגים או פעם בשבוע-שבועיים כאשר מדובר במיתרים.

אם תשאלו אותי, הכי חשוב זה לשמור על הגיטרה בתנאים יציבים ככל הניתן ולמשל לא להשאיר את הגיטרה ברכב הלוהט בקיץ ולא למקם אותה בבית באזור שבשעות הצהריים מקבל מנה הגונה של שמש.

קצת עלי

שמי אוריאל אטלס, אני מורה לגיטרה וגיטריסט קלאסי מקצועי. בבלוג שלי תוכלו למצוא מגוון נושאים מעניינים על גיטרות ומוזיקה. אם אתם מעוניינים ללמוד לנגן כתחביב או כמקצוע, אני מלמד גיטרה בראשון לציון ויש לי סטודיו נוסף ברחובות. השיעורים הם מהנים, חוויתיים ומעשיים, הם מתאימים למתחילים ולמתקדמים ובמהלכם לומדים אקורדים, פריטות, מקצבים וטאבים. ניתן לשלב קורס תיאוריה מוזיקלית בו לומדים מונחים מקצועיים, תווים, מרווחים וסולמות ומגוון תכנים מרתקים שיהפכו אתכם לנגנים מקצועיים ויאפשרו לכם לדבר באותה השפה עם קולגות למקצוע דוגמת נגנים בכלים נוספים, מעבדים, מפיקים ועוד.
אוריאל אטלס

תמיד רציתם לדעת לנגן? השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם:

כתיבת תגובה